اشیا ایرانی ناشناخته در موزه‌های جهان

۰۵ خرداد ۱۴۰۳ ۴ دقیقه

اگر اهل موزه‌گردی باشید، بی شک می‌دانید که هفته موزه و میراث فرهنگی به مناسبت روز جهانی موزه از 28 اردیبهشت آغاز و به مدت یک هفته در کشور گرامی داشته می‌شود. به مناسبت این روز جهانی با هم نیم نگاهی به تاریخ به‌ جای مانده از تمدن ایران زمین در بعضی از موزه‌‌های جهان خواهیم داشت، اشیایی که تاکنون کمتر دیده شده‌اند و در انبوه اخبار گردشگری و میراث فرهنگی خبری از آنان نیست!
عمونوروز در این مطلب به معرفی برخی از این اشیا از بشقاب نوازندگان گرفته تا دسته‌ی گلدان بزکوهی پرداخته تا با این میراث فرهنگی مهم کشور بیشتر آشنا شوید:

بشقاب نوازندگان
از آثار باستانی دوران ساسانیان (سده هفتم میلادی) است که در موزه بریتانیا نگهداری می‌شود. این بشقاب در طبرستان پیدا شده و جنس آن نقره بوده که با طلا زراندود شده است.‌ این اثر تاریخی، نقش قلم زنی شده از ضیافت و بزم شاهانه را به همگان نشان می‌دهد.

دسته گلدان بز کوهی
یکی از آثار به جای مانده مربوط به دوران هخامنشیان است که می‌توان جنس این عتیقه را نقره با روکش طلا دانست. این اثر ارزشمند در موزه‌ی لوور نگهداری می‌شود.

بز‌های قایق سوار با درخت زندگی
این اثر از جنس نقره زر اندود است که قدمت آن به سال ٧٠٠ قبل از میلاد برمی‌گردد. بزهای قایق سوار در غار کلماکره لرستان کشف شده و اکنون در موزه میهوی ژاپن قرار دارد.

سنگ نگاره بز با دم ماهی
این نگاره بر روی سنگ آهک ایجاد شده‌ و قدمت آن به ۱۰۰ تا ۱۵۰۰ پیش از میلاد برمی‌گردد! سنگ نگاره بز نوعی از تشریفات مذهبی را به همگان نمایش می‌دهد و اکنون در موزه‌ی لوور پاریس نگهداری می‌شود.

فلز نگاره نیایش آفتاب
این اثر زیبا به نام تابلو نیایش راهبه‌های آفتاب نیز شناخته می‌شود و به ۱۱۲۰ تا ۱۱۵۰ پیش از میلاد برمی‌گردد که در سال‌های ۱۹۰۴ تا ۱۹۰۵ میلادی در خرابه‌های معبد شوش کشف شد. فلز نگاره نیایش آفتاب نیز در موزه‌ی لوور پاریس نگهداری می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *